

CT Office of Early Childhood Parent Cabinet

Meeting Agenda

February 24, 2025

6:00pm-8pm

Zoom Meeting

https://zoom.us/j/97511370806?pwd=ae59jQUYCWBRzKumuqr4dS1FOgqu19.1

Passcode: 272866

One tap mobile

+16465588656,,97511370806#,,,,*272866# US (New York)

Mission: To build strong connections, listen intentionally, and partner with Connecticut families of young children, communities, and OEC to incorporate the expertise of all parents throughout the early childhood system to ensure family-driven equitable policies and programs.

Co-Facilitators:

Parent Cabinet members Amber Alessandro region 5, Jennifer St. John, Region 6 Meeting Purpose (*Why is this meeting needed?*):

Meeting ID: 975 1137 0806

- To continue to strengthen relationships and communication amongst members, ensure members have tools and information needed to succeed
- Receive parent cabinet input

Intended Outcomes (What do we want to achieve by the end of this? What will success look *like?*):

- Regions have met to continue mapping of their region and building relationships
- Members have questions answered about Legislative bills, testimony and Universal Preschool Endowment
- Members bring any questions around Sparkler App and how families can use it

Time	Agenda Item	Facilitator
6:00-6:05pm 5 minutes	 Welcome Meeting guidelines/group norms reminder Mission and meeting outcomes 	Chenae R, Parent cabinet Coordinator, OEC Amber A., Region 5 Parent Cabinet member



Parent Cabinet

CONNECT · LISTEN · PARTNER · ACT

6:05-6:10pm 5 minutes	Ice Breaker poll -zoom	Jenn S., Region 6 Parent Cabinet member
6:10-6:55pm 45 minutes	 Commissioner Office Updates & Asks Legislative Session Bills Testimony Questions and Support Universal Preschool Endowment questions Early Start CT Local Governing Partners 	Amber A., Region 5 Parent Cabinet member Maggie Adair, Communications and Legislative Program Manager, OEC Acting Commissioner Elena Trueworthy
6:55pm-7:05pm 10 minutes	 External Committee and Subcommittee updates OEC External Steering Committee State Inclusion Planning Team CT ELDS Planning Team Connecticut State Personnel Development Grant (SPDG) Planning Committee Interest Form OEC Data subcommittee OEC Parent & Caregiver Survey planning parent committee 	Jenn S., Region 6 Parent Cabinet member
7:05pm-7:35pm 30 minutes	 Regional Breakouts – Elevator speech practice Region mapping Community Outreach planning What is needed? Who can supply? What does OEC need to support with? Trainings? Best Practices? 	Amber A., Region 5 Parent Cabinet member
7:35-7:55pm 20 minutes	Sparkler Brief Overview BriefQuestions and Feedback	Jenn S., Region 6 Parent Cabinet member Malissa Griffith, Parent Outreach Project Manager, OEC Bethanne Vergean, CDC Learn the Signs Act Early Ambassador for CT
7:55-8:00pm	Closing	Chenae



5 minutes

• Evaluation link