

## CT Office of Early Childhood Parent Cabinet Meeting Agenda

September 24, 2024

5:15pm-7:15pm

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/95383211795?pwd=jV2MU8oZlKRvDp8FSn3JPnUbny4LFH.1

Meeting ID: 953 8321 1795, Passcode: 700651, +13052241968,,95383211795#,,,,\*700651# US

**Mission**: To build strong connections, listen intentionally, and partner with Connecticut families of young children, communities, and OEC to incorporate the expertise of all parents throughout the early childhood system to ensure family-driven equitable policies and programs.

Meeting Purpose (Why is this meeting needed?):

- To develop relationships among new Parent Cabinet members and existing members and OEC staff
- To equip new members with the tools and information needed to start as cabinet members in their region
- To understand the shared mission and desired outcomes of the Parent Cabinet

**Intended Outcomes** (What do we want to achieve by the end of this? What will success look like?):

- All members have met and continue to develop relationships between each other, OEC staff and the current Parent Cabinet members
- All new members understand their responsibilities and duties, vision, and intended outcomes of the Parent Cabinet
- All members give feedback on Bylaws to finalize

Time	Agenda Item	Facilitator
5:15pm-5:20pm 5 minutes	Welcome	Commissioner Bye, OEC



## **Parent Cabinet**

CONNECT • LISTEN • PARTNER • ACT

5:20-5:30pm 10 minutes	Icebreaker	Malissa G., OEC
5:30pm-5:35pm 5 minutes	Retreat Reflection Highlights	Deputy Commissioner Elena / Maria V. PC member
5:35-6:00pm 25 minutes	Logic Model/ Outcomes of Parent Cabinet	Dave Bechtel, Cross Sector Consulting Kaitlyn Heffernan, PC member
6:00pm-6:25pm 25 minutes	<ul> <li>Regional Breakouts + Brief Share Out <ul> <li>Relationship building with new members</li> </ul> </li> <li>Start to talk about region connects including Parent Ambassadors within region</li> <li>Discuss how feedback loop will work in your region and what information should be shared to OEC/parent ambassadors</li> <li>Warm handoffs to LECC and other lead early childhood professionals</li> </ul>	Chenae R., OEC Malissa, OEC
6:25pm-6:35pm 10 minutes	<ul> <li>Bylaws</li> <li>Review key pieces before group agreement on finalization</li> </ul>	Chenae, OEC
6:35pm-6:50pm 15 minutes	Elevator speech practice breakouts	Micheala & Khadijah, Odonnell Company
6:50pm-7:10 20 minutes	OEC asks /updates	Deputy Commissioner Elena
7:10-7:15pm 5 minutes	Closing	Chenae, OEC