



CONNECT • LISTEN • PARTNER • ACT

Office of Early Childhood Parent Cabinet

Meeting Agenda May 28, 2024 5:15pm - 7:15pm Virtual on Zoom

https://zoom.us/j/97257087564

Meeting ID: 972 5708 7564

One tap mobile: +13052241968,,97257087564# US

Mission: To build strong connections, listen intentionally, and partner with Connecticut families of young children, communities, and OEC to incorporate the expertise of all parents throughout the early childhood system to ensure family-driven equitable policies and programs.

Objective: To give feedback/solutions around community/parent voice on Local

Governance Bodies in Early Start bill planning & getting input around mentoring

structure

- 1. Welcome (5:15pm 5:20pm) 5mins
- Icebreaker What is something special about your town where you live? (a place, item) (5:20 5:25pm) 5mins -
- 3. April meeting follow ups/Upcoming events 5 minutes 5:25-5:30pm
 - a. Elevate on 211 any reactions from parents/community?
 - b. Summer events
- 4. Share outs/ updates from recent conferences and presentations 7 minutes 5:30-5:35pm
 - i. What is one takeaway from the conference that the Parent Cabinet should look into or take action on?
 - b. Smart Start , North Carolina -
 - c. 2Gen Whole Family Approach to Jobs 6 State convening on Family Engagement -
 - d. Child Care Aware , Arlington, VA
 - e. Protective Factors Trainings Malissa- Marinda/Maria





CONNECT · LISTEN · PARTNER · ACT

5. Advisory Committee items - 8 minutes 5:35pm-5:45pm

- a. Early Childhood Cabinet
- b. Third Sector on current work follow up
- 6. Legislative / Blue Ribbon Plan on Childcare Updates 15 minutes 5:45-6pm
 - Questions from members
- 7. Early Start: Local Governance and embedding parent/community voice in structure 30 minutes 6pm-6:25pm
- 8. 5 minute break if time

i.

- 9. Mentorship 30 minutes 6:30-7pm
- **10. Closing** --2 minutes
- **11.** Evaluation link
- 12. Public Comment (7:02 pm-7:15pm) 15 minutes -