

CT Office of Early Childhood Parent Cabinet Meeting Agenda

March 24, 2025

6:00pm-8pm **Zoom Meeting**

https://zoom.us/j/97511370806?pwd=ae59jQUYCWBRzKumugr4dS1FOggu19.1

Passcode: 272866 Meeting ID: 975 1137 0806

One tap mobile +16465588656,,97511370806#,,,,*272866# US (New York)

Mission: To build strong connections, listen intentionally, and partner with Connecticut families of young children, communities, and OEC to incorporate the expertise of all parents throughout the early childhood system to ensure family-driven equitable policies and programs.

Co-Facilitators:

Parent Cabinet members Mallory Paige region 5, Kelly Sorrow Region 4 **Meeting Purpose** (Why is this meeting needed?):

- To continue to strengthen relationships and communication amongst members, ensure members have tools and information needed to succeed
- Receive parent cabinet input and hear from OEC

Intended Outcomes (What do we want to achieve by the end of this? What will success look like?):

- Regions have continued identifying the cities/towns in the region they hope to connect with using some Community Outreach strategies discussed
- Members have questions answered about Legislative session
- Members provide feedback around the Sparkler App and develop a plan on how to share with others

Time	Agenda Item	Facilitator
6:00-6:07pm	Welcome • Meeting guidelines/group norms	Chenae R - Parent Cabinet Coordinator, OEC
7 minutes	reminder	OLC



	 Meeting outcomes 	
6:07-6:25pm 19 minutes	Legislative Update & Commissioner Office Asks • Legislative Session Bills updates & questions • Governor's Universal Preschool Endowment, etc. questions, etc.	Commissioner Beth Bye, OEC Maggie Adair, Communications and Legislative Program Manager, OEC Deputy Commissioner Elena Trueworthy, OEC
6:25pm-6:35pm 10 minutes	CT Children's Alliance overview and upcoming Child Abuse Prevention month activities	Dawn Cook, Prevention Coordinator, CT Children's Alliance
6:35pm-6:50pm 15 minutes	Community Outreach Discussion & Tips for Tabling etc.	Parent Cabinet Alum- Symone M., Caitlin M.,
6:50pm-7:25pm 35 minutes	 Regional Breakouts (25 minutes) – How has the workload been so far? Any areas struggling with? Areas doing great in? Able to connect with Parent Ambassadors? Have you been able to use Sparkler? How do you plan on speaking to others who are not familiar? Any feedback or questions? Region mapping identifying towns and a plan on where to start. Community Outreach planning and successes Share out each region – (10 minutes) 	Kelly S. (Region 4),Parent Cabinet
7:25pm- 7:35pm 10 minutes	External Committee follow ups and updates	Mallory (region 5) Parent Cabinet



	 CT Early Learning Development Standards (ELDS) Updates Advisory Committee Feedback on if familiar with the CT ELDS? Did your childcare ever mention it? How was it explained? Do other families know? Is the website friendly for families on it? Connecticut Early Learning and Development Standards (CT ELDS) - Connecticut Office of Early Childhood CT State Personnel Development Grant (SPDG) Planning Committee Any feedback received on the transition from Birth to Three to Special Education Subcommittee updates Children with Special Needs Access & Affordability 	
7:35pm-7:55pm 20 minutes	Open discussion • Parent Ambassador regional update	Chenae, OEC
7:55-8:00pm 5 minutes	Closing • Evaluation link	Kelly Sorrow (Region 4)