

## CT Office of Early Childhood Parent Cabinet Meeting Agenda November 19,2024 5:15pm-7:15pm

## **Co-Facilitators:**

Joshua Vaughn, Parent Cabinet member region 5 Ivoni Montes, Parent Cabinet member region 6

> Join Zoom Meeting https://zoom.us/j/95383211795?pwd=jV2MU8oZIKRvDp8FSn3JPnUbny4LFH.1

Meeting ID: 953 8321 1795, Passcode: 700651, +13052241968,,95383211795#,,,,\*700651# US **Mission**: *To build strong connections, listen intentionally, and partner with Connecticut families of young children, communities, and OEC to incorporate the expertise of all parents throughout the early childhood system to ensure family-driven equitable policies and programs.* 

## Meeting Purpose (Why is this meeting needed?):

• To continue to strengthen relationships amongst members, ensure new members have tools and information needed to succeed and get parent cabinet input on OEC items.

**Intended Outcomes** (What do we want to achieve by the end of this? What will success look like?):

- All members reflect and share goals for the future
- Members give feedback on the LGP family voice update
- Members learn about the new upcoming creation and launch of the OEC Family and Caregiver survey & join a subcommittee
- Members learn about Parent cabinet budget and give feedback on ideas
- Members give input on the approach of community outreach

Time	Agenda Item	Facilitator
5:15- 5:17pm	Welcome	Parent Cabinet Member



CONNECT · LISTEN · PARTNER · ACT

5:18- 5:24pm	Ice Breaker Slido	Parent Cabinet Member
5:24-5:38pm 15 minutes	<ul> <li>Commissioner Office Updates &amp; Asks</li> <li>Legislative</li> <li>LGP - training topics for PAs etc.</li> </ul>	Maggie Adair, OEC, Communications and Legislative Program Manager
		Acting Commissioner Elena Trueworthy
5:38-5:48pm 10 minutes	<ul> <li>Parent Cabinet News &amp; Share out</li> <li>October 24th - Parent Leadership Learning Community</li> <li>Regional meetings with PA's</li> <li>October 29<sup>th</sup>- Early Childhood Event at Legislative Office</li> </ul>	Parent Cabinet Member Chenae Russell, OEC
	<ul> <li>October 29<sup>th</sup>- Early Childhood Event at Legislative Office Building</li> <li>External Steering Committee on 11/13</li> <li>PC Newsletter</li> </ul>	
5:48-6:13pm 25 minutes	<ul> <li>UConn - Family and Caregiver Survey</li> <li>15 minute presentation</li> <li>10 minutes for questions + 4 PC members for subcommittee</li> </ul>	UConn Staff
6:13pm-6:28pm	Reflection / Looking forward activity	Parent Cabinet Member
15 minutes		Malissa Griffith, OEC
6:28pm- 6:34pm 7 minutes	Parent Cabinet Budget review and feedback on future activities	Chenae Russell, OEC
6:34pm- 6:44pm 10 minutes	<ul> <li>Community Outreach Conversation &amp; Brainstorm         <ul> <li>Mapping</li> <li>Linking to OEC Data and outcomes</li> <li>Meetings attended with mentor</li> <li>Possible Action item for all + share newsletter                 <ul></ul></li></ul></li></ul>	Marinda Monfilston, Parent cabinet member region 3 Chenae Russell, OEC



CONNECT · LISTEN · PARTNER · ACT

6:45pm- 7:10 25 minutes	<b>Breakouts by region</b> - 15 minutes + Share out – 10 minutes	Parent Cabinet Member
7:10-7:15pm 5 minutes	Closing <ul> <li>Reminders</li> <li>Holiday virtual fun?</li> <li>Evaluation survey</li> </ul>	Chenae Russell, OEC