

CT Office of Early Childhood Parent Cabinet Meeting Agenda

October 22, 2024 5:15pm-7:15pm

Join Zoom Meeting https://zoom.us/j/95383211795?pwd=jV2MU8oZIKRvDp8FSn3JPnUbny4LFH.1

Meeting ID: 953 8321 1795, Passcode: 700651, +13052241968,,95383211795#,,,,*700651# US

Mission: To build strong connections, listen intentionally, and partner with Connecticut families of young children, communities, and OEC to incorporate the expertise of all parents throughout the early childhood system to ensure family-driven equitable policies and programs.

Co-Facilitators: Josh (Region 5) & Kaitlyn (Region 1) **Meeting Purpose** (Why is this meeting needed?):

- To develop relationships among new Parent Cabinet members and existing members and OEC staff
- To equip new members with the tools and information needed as cabinet members
- To understand the shared mission and desired outcomes of the Parent Cabinet

Intended Outcomes (What do we want to achieve by the end of this? What will success look like?):

- All members have met and continue to develop relationships between each other, OEC staff and the current Parent Cabinet members
- All new members understand about Head Start, Head Start on Housing and Logic Model outcomes connected to activities.
- All members give feedback to draft Handbook to finalize

Time	Agenda Item	Facilitator
5:15pm-5:20pm 5 minutes	Welcome	Josh PC member region 5



5:20pm-5:27pm 7 minutes	Icebreaker Reflection – Longstanding members- What do you feel has been the cabinets biggest area of growth regarding our purpose as a PC? New members— What do you feel most confident about regarding your purpose as a Parent Cabinet member?	Kaitlyn, PC member region 1
5:27pm-5:42pm 15 minutes	Commissioner Updates & Feedback • Early Start RFA review • LGP family voice follow up	Acting Commissioner Elena Trueworthy , OEC
5:42pm-5:50pm 7 minutes	PC Updates/Questions 2-3	Josh, PC member region 5
5:50pm-6:15pm 20 minutes	Head Start & Head Start on Housing	Karen Pascale, CT Head Start Collab Office Director (Josh)
6:15pm- 6:30pm 20 minutes	Regional Breakouts • Elevator speech practice • Region Connect- New members: What does support look like for you coming into this new role? • Existing Members: What can you provide to support new members?	Kaitlyn, PC member region 1
6:30pm-6:45pm 15 minutes	Logic Model Follow up	Dave Bechtel, (Josh intro)
6:45pm-7:00pm 15 minutes	Action: Handbook deep dive for finalization	Chenae (Kaitlyn)
7:00pm- 7:10pm 10 minutes	Parent Ambassador/Parent Cabinet regional meetings	Chenae/Malissa
7:10 pm- 7:15pm	Closing • Evaluation	